2013-01-28 16:21:21• hírek • Póti Orsolya

Lezárult a Közös Ügyünk verseny

Immár 10. alkalommal kerül megrendezésre a "Közös Ügyünk" című határon átívelő környezetismereti vetélkedő, melynek házigazdája ismét a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium volt. A tanintézmény több, mint 70 diákot fogadott január 25-27. között.

Négy ország diákjai mérhették össze környezetvédelmi ismereteiket a „Közös ügyünk" elnevezésű vetélkedőn, amely a múlt tanévben vette kezdetét és most ért a végéhez. A zárórendezvénynek idén is Szatmárnémeti adott otthont, ahová a romániai iskolák csapatain kívül magyarországi, ukrajnai és szlovákiai tanintézmények diákjai is ellátogattak.

A X. „Közös Ügyünk" versenyen több Szatmár megyei tanintézmény képviseltette magát: a Kölcsey Ferenc Főgimnázium 3 csapattal, a Református Gimnázium egy csapattal, a Nagykárolyi Elméleti Líceum pedig szintén 1 csapattal vett részt a versenyen, de érkeztek még diákok Székelyhídról, Mihályfalváról és Nagybányáról is.

A vetélkedő zárórendezvényére, amely január 25-27. között zajlott, összesen 17 csapat kapott meghívást - tudtuk meg Sárándi Annamária tanárnőtől. A hétvégi program első felében sor kerül a díjak kiosztására, szombat délelőtt pedig Kaplonyba és Nagykárolyba látogattak a diákok tanáraik kíséretében. Szombat délután a Szatmárnémeti Erdélyi Kárpát Egyesület egyik a Túr-meti védett területről szóló dokumentumfilmét nézték meg a résztvevők, majd a Misztrál koncertre látogattak el.

Vasárnap délelőtt városnéző korúton vettek részt a csapatok, ebéd után pedig hazautaztak a meghívottak. A verseny multikulturalitására jellemzően két nyelven, vagyis románul és magyarul is zajlott az esemény.

Sáránditól továbbá megtudtuk, hogy a verseny I. fordulóján egy, a jövőben megvalósítandó környezetvédelmi akció tervét kellett beküldjék a diákok, a II. és IV. fordulóban elméleti feladatokat kellett megoldjanak a csapatok, a nyári vakációra eső III. fordulóban pedig terepmunka zajlott, melynek keretében egy védelemre javasolt terültet kellett „örökbe fogadjanak" a versenyzők. A csapatokat a négy fordulón elért eredmények alapján hívták meg Szatmárnémetibe, ahol díjakban és jutalomkirándulásban részesültek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: